שולחנות עגולים ומצגת של נטע פטריק מ"משחקים למען השלום" בנושא חסמים העומדים בפני בנות ערביות שרוצות לשחק כדורסל
שולחנות עגולים ומצגת של נטע פטריק מ"משחקים למען השלום" בנושא חסמים העומדים בפני בנות ערביות שרוצות לשחק כדורסל
בסוף חודש יוני 2024 התכנסו חברי הקואליציה לקידום ספורט חברתי למפגש האחרון לשנת הפעילות. המפגש התקיים באירוח נדיב של מרכז הספורט לנכים איל"ן ספיבק ברמת גן, שם סיפר בועז קרמר, מנכ"ל העמותה, לחברי הקואליציה על פעילות העמותה והמשמעות האדירה שלה עבור אנשים בעלי מוגבלות פיזיות.
בתחילת המפגש, דני חכים, הוגה התוכנית שיתף את המשתתפים בחזונו לקידום הספורט החברתי בארץ וגלית גל, מנכ"לית הפילנתרופיה של קרן עזריאלי ישראל שיתפו את המשתתפים בפעילות הקרן מאז הקמתה על ידי דוד עזריאלי ז"ל והעשייה שלה לקידום מדינת ישראל והחברה הישראלית.
ספי שלם, המנהל המקצועי של התוכנית הציג תוצאות של מיפוי "מגרש הספורט החברתי בישראל", מיפוי שיזמה התוכנית על מנת להכיר את הארגונים הפועלים בתחום זה בארץ, דרכי והיקפי הפעילות שלהם. במסגרת המיפוי זוהו 281 ארגונים הפועלים בישראל ומשתמשים בספורט ככלי לקידום חברתי. חוברת של התוצאות המלאות תתפרסם בהמשך. בעקבות המיפוי, הצטרפו לקואליציה עד כה מספר עמותות חדשות, בהן מכבי חיפה כרמל, שלוה ועילי שהצטרפו לראשונה למפגש קואליציה.
בהמשך המפגש, התקיימה פעילות להעמקת ההיכרות בין חברי הקואליציה והארגונים השונים, ליצירת חיבורים ושיתופי פעולה. לאחר מכן, התחלקו המשתתפים למספר שולחנות עגולים וקיימו היוועצות מונחית לגבי גיבוש אסטרטגיה להמשך פעילותה של הקואליציה ולקידום תחום הספורט החברתי בכלל. הנושאים שנדונו בשולחנות העגולים היו בין היתר דברים שהעמותות החברות הקואליציה קיבלו מהחברות בה בשנה החולפת, אילו דברים נוספים הם חושבים שהקואליציה יכולה לתת לעמותות החברות בה ולקדם בכך את תחום הספורט החברתי בארץ.
לסיכום היום, הילה גבאי, מנהלת התוכנית הציגה את סיכום שנת הפעילות של התוכנית, סקרה את האירועים המיוחדים שנערכו במסגרת התוכנית לקידום ספורט חברתי בישראל, מפגשי הקואליציה, תמיכות כספיות לעמותות בעקבות המלחמה, תמיכה בימי שיא לצוותים בעמותות, תמיכה בהכשרות מקצועיות למאמנים ועוד…
למרות השנה המאתגרת, שנת הפעילות של התוכנית לקידום ספורט חברתי בישראל היתה שנה מלאה בפעילות משמעותית שתרמה לקידום החברה בישראל גם במצבי חירום.
נתראה בשנת הפעילות הבאה…
ב -7.5.202, התכנסו חברי קואליציית ספורט למען קידום חברתי למפגש מרתק בנושא גיוס ושימור עובדים ומתנדבים. המפגש התקיים במכינה הקדם צבאית של ארגון "חמש אצבעות" בזיכרון יעקב, ונפתח בהיכרות עם פעילות ארגון חמש אצבעות ותכניותיו להקמת מרכז חינוך וידע, שיפעל לצד המכינה.
מוקד המפגש היה בהרצאה מרתקת של מיכל מגן, בעלת תואר שני במנהל עסקים וניסיון רב בגיוס וניהול עובדים ומתנדבים. מיכל הציגה בפני חברי הקואליציה כלים פרקטיים שניתן ליישם באופן מיידי בארגונים לצורך גיוס ושימור צוות איכותי.
בין הנושאים שנדונו בהרצאה:
לאחר ההרצאה, התכנסו חברי הקואליציה למעגלי עבודה קטנים, שם הם החליפו אתגרים משותפים הקשורים לגיוס ושימור עובדים ומתנדבים והעלו פתרונות אפשריים. הדיון היה ער ומעניין, ונגע לא רק באתגרים עצמם, אלא גם בבסיסם ובגורמים העומדים מאחוריהם.
בסיום המפגש, התכנסו כל הקבוצות שוב למליאת סיכום, שם כל אחת מהן הציגה את האתגרים שעלו ואת הפתרונות האפשריים שגובשו. הפתרונות כללו שיתופי פעולה אפשריים בין חברי הקואליציה, וחיזוק קשרי הגומלין ביניהם כמו שיתוף פעולה בין ארגונים ליצירת לו"ז שבועי למאמן והקמת פורום עובדים/מתנדבים.
המפגש היה מוצלח ומהנה, ותרם תרומה משמעותית להבנת האתגרים וההזדמנויות בתחום גיוס ושימור עובדים ומתנדבים בעמותות.
הקואליציה למען קידום ספורט חברתי קיימה את מפגשה השני לשנת 2024, באירוח של "חרדים לקצב" בבני ברק ובהשתתפות כ-40 מראשי תחום הספורט החברתי בישראל.
המפגש עמד בסימן חשיבה יצירתית. במרכז המפגש עמדה סדנת "יצירתיות מעשית" בהנחיית ד״ר אייל דורון, חוקר ומפתח חשיבה יצירתית, מומחה לאסטרטגיה יצירתית ולניהול בעולם חסר ודאות. דורון מוביל תהליכים של חשיבה יצירתית בקרב חברות ומנהלים בארץ ובעולם, משתמש בידע, באינטואיציה, בכישרון ובניסיון המצטבר של הנוכחים בחדר כדי להגיע להישגי שיא.
בסדנה הציג דורון מספר מושגי מפתח בתחום החשיבה היצירתית והאסטרטגית כגון ההבחנה בין talent, super-talent ו-founder. בנוסף הוא הציג כלים לחשיבה יצירתית, כגון "הגזמה" (ניפוח הבעיה מעבר לממד הנוכחי שלה על מנת לפתור אותה) ו-"מושג מפתח" (המושג הבסיסי שהגדרה חדשה שלו עשויה להביא מהפכה בתחום, כמו המצאתו המחודשת של המושג "מלון" ע"י Airbnb). דורון אף הציע דרכי חשיבה חדשות על מושגים מוכרים נוספים, למשל מעבר מתפיסה של "שיתופי פעולה" לתפיסה של "תלות-הדדית" בין ארגונים.
לאחר הסדנה, אשר הקנתה כלים תיאורטיים ופרקטיים למשתתפים, התחלקו חברי הקואליציה לשישה מעגלי עבודה. החלוקה התבצעה על בסיס אתגרים משותפים איתם מתמודדות העמותות ואותם ציינו בשאלון מקדים שנשלח להם טרם המפגש:
במעגלים, דנו חברי הקואליציה באתגרים המשותפים, בבסיס לאתגרים אלה ולפתרונות אפשריים ושיתופי פעולה בהמשך.
בנוסף, חברי הקואליציה קיבלו בברכה את שתי העמותות החדשות שהצטרפו לקואליציה, עמותת "אתגרים" ועמותת "מגרש ביתי" אשר הציגו את הפעילות שלהן וכמו כן, שמעו מ "מאמאנט" ו"ספיישל אולימפיק" על דרכי הפעולה היצירתיות שלהן להתמודד עם אתגרים.