השבוע קיימנו את המפגש השלישי של חברי הקואליציה בנושא של העמקת שיתופי פעולה בין ארגוני הקואליציה, באירוח של החברה למתנ"סים, במרכז הקהילתי בית נינא בהרצליה.
את המפגש פתח ד"ר ניב נחליאלי מומחה בתחום ניהול ספורט ויועץ ארגוני, בהרצאה מרתקת בנושא של חינוך א- פורמלי כפוטנציאל כלכלי לעמותות העוסקות בספורט חברתי.
לאחר מכן שמענו מהנציגות של התאחדות ספורט לבתי ספר ומהתאחדות ספורט נכים, החברות בקואליציה, על התוכנית המשותפת אותה מפעילים הארגונים שמטרתה לחבר ילדים עם מוגבלויות למועדוני הספורט בבתי הספר. בהמשך הציגו לפנינו גם עמותת מאמאנט והחברה למתנ"סים שיתוף פעולה התחלתי עליו הם עובדים כחלק מהחיבור שנוצר במסגרת מפגשי הקואליציה.
בהמשך המפגש התחלקו המשתתפים למעגלי העשרה קצרים שעברו על ידי חברי קואליציה נוספים, בנושאים הבאים:
- תוכניות ספורט בחברה החרדית, מרצה: מיקי, עמותת "חרדים לקצב":
המיפוי של SSI הציג את מיעוט תוכניות הספורט החברתי בחברה החרדית. במקביל, בשנים האחרונות יש הבנה גדלה והולכת של חשיבות ופוטנציאל תוכניות הספורט בחברה החרדית. מיקי הסביר לנו על האתגרים הגדולים הכרוכים בכך וגם מעט על ההזדמנויות הטמונות בתחום.
- משחק בלי שופטים, מרצה: כרים, עמותת "יוניפליי":
אולטימייט פריזבי הוא משחק המשוחק ללא שופטים בכל הרמות, כולל אליפויות עולם, בהתבסס על עקרון Spirit of the Game. לא מדובר רק בעניין פרוצדורלי – קבלת ההחלטות ופתרון הבעיות בין השחקנים הוא גם כלי חינוכי-חברתי משמעותי. כרים סיפר לנו על כך לעומק ואף נתן השראה בנוגע לדרכים לקיום משחקים בענפים אחרים ללא שופט, בעיקר כאלו בטורנירים שבסיסם הוא חברתי.
- תוכניות ספורט חברתי במגזר הערבי, מרצה: ריהאם, עמותת "פרדי קריבין":
במגזר הערבי יש מצד אחד אהבה גדולה לספורט והרבה צרכים חברתיים ומאידך חסמים רבים בדרך ליישום תוכניות ספורט חברתי. בין היתר, המיפוי של SSI מצא כי מרבית הארגוני הפועלים בתחום במגזר הערבי הם קטנים ומקומיים וכי ארגונים גדולים יותר מתקשים להשתלב בו לעומק, בין היתר בשל קשיים תרבותיים. ריהאם סיפרה לנו כיצד עמותת פרדי קריבין מתגברת על קשיים אלו ופועלת באופן עמוק בחברה הערבית, על האתגרים הכרוכים בכך ועל ההזדמנויות הטמונות בתחום.
- מבוא לתוכנית גפ"ן, מרצה: יאיר, ארגון "החלוץ":
מאז הקמתה של תוכנית גפ"ן במשרד החינוך עמותות רבות החלו לפעול באופן נרחב במערכת החינוך הפורמלית, תוך ניצול התקצוב של מנהלי בתי הספר. יש בכך יתרונות רבים לעמותות: הרחבת מעגל הפעילות, מקורות תקציב חדשים, הרחבת שעות הפעילות של המאמנים (מה שעוזר לשמרם) ועוד. יאיר סיפר לנו על התוכנית והדרך להשתלב בה, כמו גם על היתרונות והאתגרים בה מנקודת המבט של ארגון "החלוץ".
- גיוס תרומות וחסויות מעסקים, מרצה: הודאל, "איתן כל אחד יכול":
שותפות בין המגזר העסקי לעמותות היא לרוב win-win, אך מרבית העמותות מתקשות בכך. הודאל חלק איתנו מעט מניסיונו בתחום, תוך התמקדות במפתחות להצלחה.
היה מפגש מלמד ומעשיר, אשר הדגיש את חשיבות שיתופי הפעולה בין הארגונים השונים ואת הידע הרב שיש לכל ארגון וניתן לחלוק בו. נתראה במפגש הבא…